İçeriğe geç

Adıyamanlı Nasıl Yazılır

Diyarbakırlı nasıl yazılır?

Bu, Diyarbakır ilinden biri anlamına gelir. Büyük harflerle ve ek ek olmadan yazılmalıdır. Bu kelime genellikle yanlış olarak Diyarbakırlı, diyarbakırlı olarak yazılır. Doğru kullanımı Diyarbakırlı olmalıdır.

Muğlalı nasıl yazılır?

Belirsizlik hali anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. İçindeki ekler ayrılmaz şekilde yazılır. Bu kelime sıklıkla “muğlalılık” veya “muğla’lılık” olarak yanlış yazılır.

Kahramanmaraşlı nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla Kahramanmaraşlı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kahramanmaraşlı olmalıdır.

Manisalı nasıl yazılır?

MANİSALI KELİMESİNİN ANLAMI Manisa ilinden biri anlamına gelir. Bu kelime genellikle manisa’dan türetilen manisalı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konyalı olmalıdır.

Erzurumlu musunuz nasıl yazılır?

Doğru kullanım Erzurumlu olmalıdır.

Kürt kelimesi nasıl yazılır?

Kürtçe, hayatımızda en çok kullanılan kelimelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem sosyal medyada hem de günlük hayatta sıkça kullanılan Kürt kelimesi, uzun yıllardır dilimizde yaygın olarak yer alıyor. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, farklı anlamları olan Kürt kelimesi, Türkçe’de tek başına veya farklı cümlelerde kullanılabiliyor.

Antalyalı nasıl yazılır TDK?

Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla “from Antalya” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı “Antalalı” olmalıdır.

Mersinliler nasıl yazılır?

MERSİNLİLİK KELİMESİNİN ANLAMI Mersin’in olma halidir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen ek, çıkmadan yazılır. Bu kelime genellikle mersinliği, mersinli’lik olarak yanlış yazılır.

Yozgatlı nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Yozgat’tan türetilen yozgatlı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Yozgatlı olmalıdır.

Kayserili nasıl yazılır?

KAYSERİLİ KELİMESİNİN ANLAMI Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime genellikle Kayseri’den türeyen kayserili olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kayserili olmalıdır.

Gaziantep nasıl yazılır?

Gaziantep veya eskiden Antep (Osmanlı: عینتاب Ayntab) olarak bilinen, Türkiye’nin Gaziantep ilinin merkezi olan şehirdir. Slogan: Burası 100’e göre Gaziantep! Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep; sanayi ve kalkınma açısından ilk sırada yer almaktadır.

Malatyam nasıl yazılır?

MALATYA KELİMESİNİN ANLAMI Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla Malatya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Malatya olmalıdır.

Amasyalı nasıl yazılır?

AMSYALI KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla “Amasya’dan” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı Amasyalı olmalıdır.

Karşıyakalı nasıl yazılır?

İzmir ilinin ilçelerinden biri anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla Karşıka, Karşıyaka şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı Karşıyaka olmalıdır.

Denizlili nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla Denizlili, denizlili olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Denizlili olmalıdır.

Diyarbakır nasıl yazılır TDK?

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerden birini ifade eder. Büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime genellikle diyarbakır, diyar copper olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Diyarbakır olmalıdır.

Diyarbakırdayım nasıl yazılır?

“Diyarbakır” kelimesi büyük harflerle ve yan yana yazılmalıdır. Yanlış yazım örnekleri arasında “diyarbakır”, “diyarbakır” gibi kullanımlar yer alır. TDK’ya göre doğru yazım “Diyarbakır”dır.

Diyarbakır mı Diyarbakır mı?

Çalışmalar, Atatürk’ün 17 Kasım 1937’de Diyarbekir’den Elazığ’a trenle gittiği gece bir dil tartışması sonucunda Türk Dil Kurumu’na çekilen bir telgrafla başladı. Yapılan çalışmalar sonucunda şehrin adı Diyarbakır olarak değiştirildi.

Dicle nasıl yazılır TDK?

Yer adlarında ilk addan sonra şu sözcükler getirilir: deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb. Türü belirten orta adlar büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Dicle vb. Bu makale 21 Mayıs 2019’da yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir