İçeriğe geç

Jarse Ne Demek Tdk

TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük; günümüz Türk dilinin en güvenilir sözlüğüdür.

Takiye ne demek TDK?

Takiyye (Arapça: تقية; ayrıca Taqiyya olarak da yazılır), İslam’da bir Müslümanın, zor bir durumdan kurtulmak için İslam’ı inkar ederek ve gayrimüslim gibi davranarak yaptığı eylemdir.

Ganare ne demek TDK?

Her anlam, yabancı kökenli çeşitli diller dikkate alınarak Türkçe’ye çevrilmiştir. Ganere’nin TDK sözlük anlamı nedir? Türk Dil Kurumu’nun bakış açısına göre Ganere kelimesi, huysuz köpek veya sokak köpeği olarak ifade edilmektedir.

Yâr nedir TDK?

“Kaç, git, sorun yok, bitti” anlamına gelen bir deyimdir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Google türkçede ne demek?

“Google nedir?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Bir zamanlar hiçbir şey ifade etmiyordu. Google aslında 1 rakamını 100 sıfır takip ederek tanımlayan matematiksel terim “googol”un yanlış yazılmış halidir.

Teyin ne demek TDK?

Ne olduğunu anlamak, göstermek, işaret etmek, karar vermek.

Takyit ne demek TDK?

[1] bir davranışı bağlamak, kısıtlamak, onu belirli koşullara bağlamak, °kaydetmek.

Takye nedir?

Derviş kulübeleri, derviş kulübeleri gibi yapılardır, tarikat üyelerinin yaşadığı, ibadet ettiği ve törenler yaptığı yerlerdir. Osmanlı İmparatorluğu’nda derviş tekkesi ve asitane kelimesiyle birlikte, günümüz Türkiye’sinde ise tekke anlamında Müslüman Türkmen Alevi-Bektaşilerin cemevi yani camisi olarak kullanılmıştır.

Temren ne demek TDK?

Temren, okun ucundaki sivri, zırh delici metal parçanın adıdır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde Temre’nin anlamı “Ok ve mızrak gibi şeylerin ucundaki keskin demir” olarak verilmiştir. Temren kelimesinin kökünün “demir” kelimesinden geldiği söylenmektedir.

Girye ne demek TDK?

Girye-ver (ﮔﺮﻳﻪ ﻭﺭ) türü. sıf. (Pers. -ver ekiyle) Ağlayan.

Togan ne demek TDK?

Yarış Bitig Eski Uygur Fal Kitabı.

Hıyar ne demek TDK?

🥒TDK tanımı “Kabakgiller familyasından, uzun, iri meyveli, sürüngen, yıllık otsu bir bitki” ve “bu bitkinin iri, yeşil ürünü olan hıyar” olan salatalık kelimesi Farsçadan gelmektedir.

Şose nedir TDK?

Kaldırım, kırılmış taş veya çakılların silindir yardımıyla üzerlerine dökülerek ezilip düzeltilmesiyle yapılan basit bir yol türüdür.

Yav ne demek TDK?

yav “vahşi” (os. Rad), yavı “vahşi” (a. Der.), yaʊşı “vahşi, tuhaf” (r.

Sözlük ne demek?

Sözlük (eski: lugat), bir dilin veya birkaç dilin söz varlığını, telaffuz ve yazımı ile birlikte, sözcükleri ve bunların diğer öğelerle oluşturdukları anlamları ve sözcüğün köküne göre farklı kullanımlarını gösteren yazılı eserdir. Eski dilde buna lugat, kamus denir. Sözlükbilim, leksikografidir.

Sözlük ne demek ilkokul?

Sözlük; Bir dilin veya belli bir dönemin bütün kelime ve kelime gruplarını alfabetik sıraya göre tanımlayıp açıklayan ve bunların başka dillerdeki karşılıklarını veren esere sözlük denir.

Kelime sözcük anlamı nedir?

Kelime, kendi başına bir anlamı olan, bir veya daha fazla birbirine bağlı biçimbirimden oluşan ve fonetik değer taşıyan dil birimidir.

TDK il ne demek?

Bir vali tarafından yönetilen illere il veya şehir denir. Bu kelime geçmişte ülke ve vatan için de kullanılırdı. Örneğin, “ilden ile seyahat etmek” ifadesi ülkeden ülkeye seyahat etmek anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir