İçeriğe geç

Afşin Ismi Ne Anlama

Afşin ne anlama gelir?

Afşin (Farsça: افشین‎ / Afšīn / Afşin); Türkiye, İran ve Azerbaycan’da kullanılan bir erkek ismidir. Soğd uygarlığı döneminde Usrusana bölgesine hükmeden halkın kullandığı unvan olup etimolojik kökeni Soğdcadır.

Afşin Kürtçe ne demek?

Afşin isminin anlamı: silah, zırh.

Afşin adı nereden gelmiştir?

Afşin ismi Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın komutanlarından Afşinbey’in isminden alınmıştır. 1944 yılında Afşin ismi verilmiş ve aynı yıl 4642 sayılı Kanunla ilçe olmuştur.

Afşin ismi Kuran’da geçiyor mu?

Yıllardır kullanılan ve özel bir isim olarak öne çıkan Afşin isminin Kur’an’da geçip geçmediği sorusu da akıllara geliyor. Bu güzel isim Kur’an-ı Kerim’de geçmiyor. Türk tarihinde önemli bir yer tutan Afşin isminin aynı zamanda güçlü ve güzel bir anlamı da var.

Afşin hangi Türk boyundandır?

1395’te İlhanlı egemenliğinin sona ermesinden sonra Afşin-Elbistan-Göksun-Maraş’a kadar olan bölgedeki Türkmenler, Oğuzların Boz Ok koluna mensuptu.

Afşin neyi meşhur?

Aktiviteler: Eshab-ı Kehf. Dini mekanlar. Afşin Ömer Ağa Konağı’ndaki dini mekanlar. Dini mekanlar.

Afşin’de Kürt var mı?

Afşin Kürtleri Afşin’de 80.447 nüfusa sahip onlarca Kürt köyü bulunmaktadır. İlçenin Kürtçe adı: İlçenin %30’u Kürtlerden oluşmaktadır.

Afşin’in nüfusu kaç?

ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİNE GÖRE İLÇEMİZİN NÜFUSU 83’TÜR.

Afşin nerenin ilçesidir?

Afşin, Kahramanmaraş iline bağlı bir ilçedir. 1572 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun egemenliğine giren Efsus, 02.08.1992 tarihinde kurulmuştur.

Afşin Alevi mi?

Bu köyde yaşayan halkın bir kısmı Pilvenk aşiretine mensupken, diğer kısmı da Şadili aşiretine mensup olup tamamı Kürt-Alevi kökenlidir.

Tarihte Afşin Bey kimdir?

Uşrusana Beylerinden biri olduğu ve Afşın kelimesinin Uşrusana Beylerinin özel bir adı değil, bir sıfatı olduğu bilinmektedir. Türk veya İran kökenlidir. Abbasi hükümdarı Memun zamanında, Şehadet getirerek gönüllü olarak Müslüman olmuş ve ordusuyla birlikte Abbasi hükümdarı Memun’un ordusuna katılmıştır.

Kahramanmaraş Afşin hangi mezheptir?

Bu vesileyle, şehrin o dönemde Yakubi mezhebinin piskoposluklarından birinin merkezi olduğunu öğreniyoruz. Bu, o dönemde Afşin bölgesindeki halkın önemli bir kısmının Asur kökenli olduğunu gösteriyor.

Afşin Kürt ismi mi?

İşte merak edilen tüm detaylar. Avşin ismi Malatya’da Bizans ordularını yenen imparator olarak biliniyor. Avşin ismi silah ve zırh anlamına geliyor. Avşin ismi Kürt kökenli bir isim.

Afşin Türkçe ne demek?

Burada en önemli kriter Afşin isminin anlamıdır. Türk Dil Kurumu’na göre Afşin isminin anlamları şu şekildedir: 1. Zırh 2.

Lavin ne demek Kürtçe?

Lavin ismi heyelan ve çığ anlamına gelir. Ayrıca bu isim Kürtçede “güzel” anlamına gelir. Özellikle küçük kızlar arasında popüler olan Lavin ismi telaffuz açısından büyük bir popülerliğe sahiptir. Ayrıca anlamı bakımından da oldukça değerlidir.

Ayşin anlamı nedir?

Ayşin ismi en özel isimlerden biridir ve ay gibi güzel veya değerli anlamına gelir. Aynı zamanda Türk kökenlidir ve kızlara uygundur.

Afşın nedir?

Afşin, Kahramanmaraş iline bağlı bir ilçedir. 1572 yılında Osmanlı egemenliğine giren Efsus, 02.08.1944 tarih ve 4642 sayılı kanunla 1944 yılında ilçe merkezi haline getirilerek Afşin ismi verilmiştir. 2020 TÜİK verilerine göre ilçenin merkezi, beldeleri ve köyleri dahil nüfusu 80’dir.

Adar anlamı nedir?

Kürtçede “dar” ağacı anlamına gelir. “Adar” aynı zamanda “ağaç yaşı” anlamına gelir. Bu, bahar ayı olan Mart ayıyla aynı anlamda kullanılır.

Delal ne anlama gelir?

Delal, genellikle Kürt kökenli bir isimdir ve “güzellik” veya “sevimlilik” anlamına gelir. Bu isim aynı zamanda saflığı, estetiği ve çekiciliği ifade etmek için de kullanılabilir. Delal ismine sahip kişiler genellikle güçlü bir estetik duygusuna sahip samimi, sosyal açıdan popüler kişiler olarak bilinir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir